Ilon Musk a publicat astăzi prima fotografie completă cu prototipul costumului spațial dezvoltat de compania sa SpaceX. Este dintr-un material fin, uşor şi are un design alb-negru cu linii drepte şi forme geometrice. În imagine, acesta este prezentat lângă nava Dragon 2, primul zbor al căruia este programat pentru luna mai 2018.

Astronaut spacesuit next to Crew Dragon

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

În luna august, Musk a publicat prima imagine a costumului, menționând că dezvoltatorii le-a „fost foarte dificil să găsească un echilibru între estetică și funcționalitate”.

First picture of SpaceX spacesuit. More in days to follow. Worth noting that this actually works (not a mockup). Already tested to double vacuum pressure. Was incredibly hard to balance esthetics and function. Easy to do either separately.

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Costumele SpaceX sunt menite a fi purtate de astronauţi în momentul în care aceştia vor călători în nava spaţială a companiei, Capsula Dragonului. Nu sunt costume pentru presiune, aşa că nu sunt destinate plimbărilor prin spaţiu, dar vor fi purtate pe perioada călătoriei, în navă.

Costumele vor fi purtate de astronauţii NASA pentru călătoriile comerciale, când SpaceX va începe să lanseze oameni spre şi de la Staţia Spaţială Internaţională. În ianuarie, Boeing şi-a dezvăluit propriul design destinat spaţiului cosmic, pe care astronauţii îl vor purta pe drumul către SSI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!