Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit în borseta unui cetățean moldovean, o carte de identitate românească falsă, pe care bărbatul intenţiona să o folosească pentru a-și găsi un loc de muncă în Franţa.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru a intra în România, cetățeanul din R.Moldova, Ion B., în vârstă de 36 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Franţa.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului, în urma căruia a fost descoperită, în borseta acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităților românești. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro și intenţiona să ajungă în Franţa, în vederea găsirii unui loc de muncă, urmând să se folosească de cartea de identitate românească falsă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!