Angajații Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” ar putea beneficia de salarii mai mari. Un proiect în acest sens a fost a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne, care susțin că activitatea angajaților necesită o pregătire înaltă și presupune expunerea la un grad sporit de risc pentru viața și integritatea fizică a acestora.

În prezent, unui nou angajat din cadrul BPDS „Fulger” i se achită un salariu lunar de 4770.16 lei, iar odată cu implementarea propunerilor de modificare, salariul achitat unui nou angajat va constitui 6424.28 lei, diferența fiind suma de 1654.12 lei.

„În virtutea obligațiunilor funcționale asigură, prin metode și procedee specifice, restabilirea ordinii publice, neutralizarea și capturarea infractorilor deosebit de periculoși, protecția persoanelor a căror viață este în pericol, eliberarea ostaticilor, respingerea atacurilor armate sau în grup, căutarea și reținerea delicvenților evadați de sub arest”, astfel este prezentată misiunea celor de la Fulger în proiectul de lege.

Astfel, pentru executarea necondiționată a atribuțiilor și sarcinilor stabilite, cât și pentru înrolarea și menținerea în rândul efectivului a unor persoane cu competență, MAI susține că este necesară o motivare financiară a acestora, corespunzătoare riscurilor evaluate.

„Motivarea financiară insuficientă a angajalilor Brigăzii generează o fluctuație sporită a cadrelor. În acest context se va menționa că numai pe parcursul anului 2016 din cadrul Brigăzii s-au concediat 115 persoane, iar 28 de persoane s-au transferat în alte subdiviziuni ale IGP, unde activitatea nu presupune un grad de risc atât de sporit. De asemenea de la începutu lanului 2017 până în prezent s-au concediat 38 persoane, la moment în cadrul Brigăzii fiind vacante mai mult de 40 de funcții”, se menționează în proiect.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!