Andrian Candu și Pavel Filip au depus astăzi flori în fața Ambasadei SUA din Chișinău, cu ocazia comemorării victimelor atentatelor teroriste din 2001. Igor Dodon nu a mers la Ambasadă, dar i-a transmis președintelui american, Donald Trump, un mesaj „de încredere și suport față de poporul american”.

„Republica Moldova și autoritățile sunt alături de autoritățile americane și am venit astăzi să ne exprimăm prin gânduri și prin acest gest, că comemorăm, că ținem minte victimele”, a menționat Andrian Candu.

În mesajul său, adresat președintelui american, Igor Dodon menționează că „terorismul trebuie combătut în fiecare zi”. Asta deși, cu doar două săptămâni în urmă, președintele a refuzat să promulge Legea cu privirea la prevenirea și combaterea terorismului, întorcând-o în Parlament. Dodon i-a scris lui Donald Trump că „tragedia care a lovit SUA în urmă cu 16 ani este o pagină tristă și plină de durere pentru întreaga istorie contemporană”.

Pe 11 septembrie 2001, două avioane capturate de teroriști au intrat în turnurile World Trade Center din New York, determinând prăbușirea lor. Un al treilea avion a atins Pentagonul, la Washington. Cel de-al patrulea avion s-a prăbușit în Pennsylvania, după ce pasagerii au încercat să anihileze teroriștii. Atentatele s-au soldat cu peste 3000 mii de morți, acesta fiind cel mai sângeros atac terorist din istorie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!