Pe site-ul Curții Supreme de Justiție nu vor mai fi publicate actele judecătorești dacă ședința de judecată a fost închisă sau secretă. De asemenea, nu vor fi făcute publice actele judecătorești pronunțate în cauzele cu privire la infracțiunile sexuale, precum și în situațiile în care completul de judecată va decide acest lucru. Aceste noi reguli se găsesc într-o nouă dispoziție a Președintelui Curții Supreme de Justiție privind publicarea informațiilor pe pagina acesteia de internet.

Prin dispoziția sus-menționată s-a aprobat noua structură a paginii de internet a Curţii Supreme de Justiţie – www.csj.md. S-a dispus ce acte judecătorești vor fi publicate și în ce condiții. Astfel, se vor ascunde datele privind locul și data naşterii persoanelor, domiciliul acestora, codul lor personal (IDNP), numele patronimic al acestora, datele despre starea lor de sănătate (indiferent de maladia pe care o au) și datele lor bancare, la publicarea actelor judecătorești, numele minorilor ș.a. Mai jos puteți ciția dispoziția integral:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!