Serviciul Piscicol au desfășurat o amplă acțiune de inspectare în toate sectoarele de protecție piscicolă în noaptea de duminică spre luni, depistând mai multe încălcări ale legislației privind pescuitul în obiectivele acvatice piscicole naturale. Astfel:

– Inspecția Piscicolă Cahul a depistat 2 braconieri în preajma satului Etulia Nouă,
– Inspecția Piscicolă Briceni-Edineț a depistat 2 persoane care pescuiau ilegal în preajma localității Cuconeștii Noi și Bădragii Vechi, r-nul Edineț, dar și 2 plase de pescuit monofilament instalate pe r. Prut.
– Inspecția Piscicolă Șoldănești-Rezina a documentat 4 încălcări,
– iar pe lacul de acumulare Dubăsari în preajma satelor Holercani și Moldovata au fost încheiate 8 procese-verbale și depistate 7 plase de pescuit monofilament de către Inspecția Piscicolă Orhei-Criuleni și Aparatul Central.
– La Ungheni și Soroca Inspecțiile Piscicole au depistat câte o încălcare,
– iar alte 3 procese-verbale au fost încheiate pescarilor din preajma satului Pîrîta, r-nul Dubăsari, care pescuiau pe timp de noapte.

Doar într-o noapte, în total au fost întocmite de către inspectori 21 procese-verbale conform art. 114(1) al Codului Contravențional, suma amenzilor aplicate constituie 6600 lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!