Poliția a efectuat mai multe percheziții în raionul Briceni, or. Lipcani, în cadrul unei cauze penale pornite în baza unei bănuieli rezonabile privind comiterea infracțiunii de contrabandă cu produse de tutungerie, săvârșită în proporții deosebit de mari, de către un grup criminal organizat.

Urmare a descinderilor petrecute în or. Lipcani raionul Briceni, au fost depistate și ridicate 21 de cutii în care se aflau 210 000 de ţigarete de marca Ritm cu timbru de acciz al R.M și 21 cutii Tetra Pak, cu volumul de 3l cu băutură spirtoasă contrafăcută de marca „FINLANDIA” de origine străină, fără timbru de acciz. Marfa era destinată comercializării ilegale, valoarea căreia era estimată la aproximativ 180 000 lei(md) și care nu avea careva acte de proveniență.

De asemenea, la fața locului au fost găsite și înscrisuri de ciornă în care se ducea evidența ţigărilor vândute ilegal și care ulterior erau transportate prin contrabandă, mai multe ambalaje și recipiente din plastic precum și mijloace bănești în sumă de 60 000 lei constând din valută și lei moldovenești, bani obținuți din activitatea ilegală.

Investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracțională deconspirată. În cazul în care, persoanele implicate vor fi găsite vinovate, riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!