Iepurașii din troleibuze au motive de spaima. Controlorii care verifică tichetele vor purta uniforme speciale astfel încât să fie văzuți de departe de pasageri. În acest mod, municipalitatea vrea să disciplineze oamenii care nu achită pentru călătorii. Costul echipamentului se ridică la 16 mii de lei pentru toți cei 40 de controlori.

Tot echipamentul este de culoare albastră și include un chipiu, un tricou și o vestă pentru iarnă, toate cu logoul Regiei Transport Electric. Controlorii se declară mulțumiți de noua uniformă și cred că, astfel, vor fi mai vizibili și mai respectați.

„Prețul la un maiou pollo este 39 de lei și chipiul 39 de lei, plus 10 lei aplicare logo-ului. Și în afară de uniformă mai avem o vestă ce se poate adapta pe o haină,” a declarat pentru TV8 Petru Urușciuc, șeful serviciului revizie și control.

Angajații se plâng, însă, că au doar un singur set de echipament, iar dacă vor să mai aibă unul de schimb, ar trebui să și-l procure singuri. Controlorii sunt nevoiți să achite 50 la sută din costul echipamentului, ceea ce îi nemulțumește pe unii.

„E bine că avem uniformă și ne cunosc pasagerii, nu sunt pasagerii de cândva, nu ne întreabă cine suntem”, susține Eugenia Gânu. controloare.

„Lumea te apreciază altfel, cu alt gest, că este control, până ce se va obișnui asta e, și comportarea o să vedem, până acum cam așa,” adaugă controlorul Ion Untură.

Pasagerii spun că încă nu au văzut controlorii echipați în noile uniforme. Totuși, în fața camerelor de luat vederi oamenii spun că nu se tem de controale, pentru că achită regulat călătoriile.

„N-am văzut încă nici unul.”

„Ar trebui să-i știe lumea cine sunt ei, să vedem ce fac, că lucrează și ei nu stau degeaba.”

„Eu nu am văzut încă controlori, din septembrie încă nu i-am văzut.”

„Cred că dacă au hotărât să aibă formă, depinde, lumea să cunoască cine sunt controlorii să-i deosebească, nu să fie în formă ca pasagerii și să nu aibă nici un folos.”

„Nu n-am văzut până când.”

„Cred ca în țările europene să fie, în orice caz ceva bun.”

Potrivit deciziei Regiei Transport Electric, toți cei 40 de controlori poartă uniformă noua de la 1 septembrie. Costul unui echipament este de 400 de lei, iar banii au fost alocați de întreprinderea municipală.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!