/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Cauți un post de muncă? Peste 10.000 de locuri vacante pe Piața Muncii din Moldova

missing
12 septembrie 2017, ora 14:52

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2227 locuri de muncă vacante, constituind cca 20% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt în sectorul educației peste 400, cei mai mulți sunt în calitate de educatori la grădinițe sau profesori în gimnazii. Peste 200 de locuri sunt și în domeniul sănătății, unde la mare căutare sunt asistentele medicale și medicii specialiști.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8421 locuri de muncă, ce constituie 80% din numărul total de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi sunt în industria textilă și confecții, se caută peste două mii de cusători.

Pentru muncitori necalificaţi sunt oferite următoarele locuri de muncă în calitate de muncitori auxiliari, muncitori necalificați în grădinărit și agricultură, ajutor de educator ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Prezentul buletin este elaborat în concordanță cu „Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova (CORM 006-14)”, aprobat prin ordinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei nr.22 din 03.03.2014.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram