/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dosarul terenurilor de la Colegiul Vitivinicol. Vasile Moisei și-a recunoscut vina și speră să fie achitat

missing
12 septembrie 2017, ora 18:46

Potrivit procurorului, Vitalie Moisei este învinuit de faptul că ar fi primit mită în valoare de până la 5 mii de lei pentru urgentarea întocmirii unor acte. Însăși Moisei spune că a cerut ca dosarul să fie examinat în procedură simplificată pe motiv că nu vrea să fie purtat prin instanță câțiva ani. El spune că în actele pe care le-a emis nu a făcut nimic altceva decât să indice rezultatele unei expertize. El neagă faptul că ar fi luat mită și speră să fie achitat.

Nici fostul ministru al Agriculturii, Eduard Grama, nici ex-directorul Colegiului de viticultura, Lazar Chirica, nu-și recunosc vina. Grama este acuzat de corupere pasivă și riscă până la 15 ani de pușcărie.

Potrivit anchetei, acesta împreuna cu fostul director al Colegiului ar fi încercat să înstrăineze aproape 38 de hectare de teren care aparțineau instituției de învățământ. În total, în dosar sunt vizate 10 persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram