/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Grigore Petrenco a fugit din Republica Moldova și a cerut azil politic în Germania

missing
12 septembrie 2017, ora 15:02

Petrenco ar fi plecat în secret din Moldova și se află în Germania din luna august. „Sunt aici de la sfârșitul lunii august. Cum am plecat, nu vreau să dezvălui, dar am intrat în mod legal în Germania”, a spus Petrenko.

Potrivit lui Grigory Petrenco, el a solicitat deja azil politic de la Serviciului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF). Procedura de revizuire a documentelor și de luare a deciziilor privind acordarea azilului poate dura până la șase luni.

„Tovarășii de la Partidul Stânga al Germaniei (Die Linke) și de la Amnesty International mă ajută să obțin azil politic”, a explicat Petrenco pentru sursa citată.

Fostul deputat a fost condamnat de către Judecătoria Râșcani la patru ani și șase luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 400 de mii pentru organizarea de revolte în masă. Prin verdictul instanței, Petrenco avea interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că, fostul deputat şi alţi șase participanţi la un protest organizat în faţa Procuraturii Generale au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015, fiind învinuiţi de dezordini în masă. În februarie 2016, ei au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar din luna aprilie a anului trecut au fost cercetaţi sub control judiciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram