/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Adaos umilitor la salariu. Bucătarii și dădacele vor primi adaosuri de 500 de lei

12 septembrie 2017, ora 19:09

Să fie suplinit la salariul tarifar de bază care îl au la 31 august 2017 pentru bucătari, bucătari auxiliari, dădace grupele de creșă de la unu la trei ani și ajutori de educatori”, a declarat în cadrul ședinței CMC consiliera PSRM, Eugenia Ceban.

Consilierii municipali au propus un adaos de 50 la sută. Adică, la o mie de lei pe care o primeau până acum bucătarii se mai adaugă 500 de lei.

Nu este o majorare de salariu, este un adaos la salariu care îl oferim din rezervele pe care le are municipiul Chișinău”, a precizat consilierul PSRM, Ion Ceban.

Liberalii au propus ca salariile angajaților din grădinițe să fie dublate. Propunerea nu a fost susținută însă de ceilalți consilieri, iar reprezentanta Direcției finanțe a invocat lipsa banilor.

Eu v-am spus, voi sunteți acei care lingeți papucii la socialiști și pas cu pas demonstarți lucrul acesta de fiecare dată. Noi, fracțiunea PL, propunem cu 100 % majorarea”, a declarat Ion Cebanu, consilier PL.

„Alte resurse noi nu avem la moment și din acest motiv noi propunem numai 3 milioane 500 și ceva”, a precizat Valentina Văzdăuțan, șef adjunct direcția finanțe.

Potrivit bucătarilor, chiar și cu acest adaos, banii nu le vor ajunge nici pentru serviciile comunale.

Desigur ajută, totuși e ceva adaos la salariu nostru pe care îl primim 1000 de lei. Cu prețurile de la noi cu 1500 nici serviciile comunale nu le achiți”, susține Ala Matcovschi, bucătar grădinița Nr. 40.

Tot e puțin fiindcă nu se majorează cu mult, 50 de procente sau 500 de lei cum s-a zis este puțin. Impozitele, asigurarea medicală le vor scoate și ce va rămâne”, afirmă și metodista grădiniții nr. 182, Silvia Andreicenco.

Adaosul la salariu vine în contexul crizei de bucătari din grădinițele din capitală. Aceștia demisionează din cauza salariilor extrem de mici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram