/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Vlad Musteață, directorul companiei „ProImobil”, a fost dat în căutare internațională

missing
12 septembrie 2017, ora 17:42

Inițial, Vlad Musteață era acuzat de faptul că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 5 milioane de lei. Acum, însă, procurorii susțin că suma ar putea fi mult mai mare. Aceasta urmează a fi încă stabilită.

„La etapa respectivă noi am audiat în jur la 70 de persoane, agenți imobiliari, bănuiți, învinuiți referitor la activitatea frauduloasă a Proimobil și a persoanelor implicate. Au fost transmise documente, o parte din documente fiscale, pe lângă cele care au fost transmise inițial la organele fiscale pentru stabilirea prejudiciului comis de către făptuitori. Preconizăm să fie și mai mare decât cel anunțat anterior pe care noi îl estimam la vreo 5 milioane, probabil că el o să fie mai mare”, a declarat pentru TV8 Vitalie Busuioc, șef adjunct al PCCOCS.

Procurorii susțin că imediat ce va fi identificat, autoritățile moldovene vor solicita extrădarea lui Musteață. Mai complicat va fi, însă, dacă omul de afaceri are și cetățenie română.

„Statul nu-și extrădează propriii cetățeni chiar dacă el e și cetățean al Republicii Moldova. În cazul de față mai există o posibilitate ca autoritățile, adică noi, să trimitem materialele în privința lui în România pentru examinarea în continuare a cauzei penale de către autoritățile Române”, a mai adăugat Vitalie Busuioc.

Vitalie Musteață și alți factori de decizie din cadrul companiei „ProImobil Grup” sunt acuzați că s-ar fi eschivat de la achitarea impozitelor în mărime de aproape 5 milioane de lei. La sfârșitul lunii august, oamenii legii au realizat 17 percheziții în oficiile „ProImobil”, automobilele și la domiciliile angajaților companiei. In rezultat, două persoane au fost reținute. Este vorba de un administrator și un manager al companiei. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, directorul companiei și alți factori de decizie riscă până la 6 ani de pușcărie pentru evaziune fiscală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram