În debutul ședinței cabinetului de miniștri din 13 septembrie, premierul a comentat declarațiile lui Dodon privind funcția de ministru al apărării și demiterea Guvernului. Filip a specificat că președintele trebuie să coboare cu picioarele pe pământ și să conștientizeze că Moldova este o țară parlamentară.

A menționat că a primit refuzul în scris privind respingerea lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, și a declarat că îl vor reexpedia în mod repetat. Iar, în cazul în care acesta va refuza din nou atunci Dodon „încalcă în mod conștient Constituția Țării”, susține Filip. Acesta a făcut din nou referire la hotărârea Curții Constituționale din ianuarie 2017 prin care Președintele este obligat să numească sau să promulge un decret, lege dacă îi sunt expediate în mod repetat.

De asemenea, Filip a spus că trebuie să recunoască că nu prea înțeles declarațiile lui Dodon. Spunând că propunerea lui Victor Gaciu este „Lipsită de sens” și este „o declarație fără efect”. Explicând că Dodon trebuie să coboare cu picioarele pe pământ și să nu uite că Moldova este o țară parlamentară, iar el nu are nici o atribuție în acest sens.

Totodată, acesta a făcut aluzie că Dodon se inspiră de la Putin. „Observ că președintele se inspiră de la un model dintr-o țară pe care o frecventează foarte des”, a specificat Filip.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!