/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Guvernul propune repetat candidatura lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării

13 septembrie 2017, ora 16:43

Totodată, Prim-ministrul a subliniat că propunerea anunțată de Preşedinte este una fără sens, din simplul motiv că Republica Moldova este o ţară parlamentară şi nu Președintele propune candidați pentru posturile ministeriale, concretizând că PSRM nu este partid la guvernare care să aibă această atribuţie.

„Din punctul meu de vedere este o declaraţie fără efect, ca şi multe altele. Cred cu certitudine că şi această declaraţie ţine mai mult de încercarea de a acoperi lipsa de argumente privind blocajele pe care Preşedintele le-a creat în privinţa Armatei Naţionale. De ce face acest lucru, de ce își dorește o armată slabă? Eu cred că răspunsul la această întrebare este la suprafaţă. Din păcate, Președintele dovedeşte încă o dată că nu se conduce de interesele ţării noastre”, a declarat Pavel Filip.

Pavel Filip a mai remarcat că în cazul în care Președintele ţării va refuza din nou acceptarea candidaturii propuse, acesta va încălca Constituția țării, existând şi o hotărâre a Curții Constituționale foarte clară pe această temă, care spune că Președintele este obligat să accepte a doua nominalizare și să nu blocheze instituția.  „Dacă o va face, suntem pregătiţi să facem şi următorii paşi, astfel încât să scoatem acest blocaj odată şi pentru totdeauna din jurul Ministerului Apărării, care este o instituţie foarte importantă”, a conchis Pavel Filip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram