Președintele statului a venit astăzi, 13 septembrie cu un set de inițiative ce țin de domeniul social. Una dintre acestea vizează familiile tinere. Mai exact Dodon a prezentat un potențial program ipotecar cu o dobândă până la 5% pentru o perioadă de 20 de ani.

„Am elaborat un proiect național – program ipotecar pentru familiile tinere, este vorba de familiile tinere până în 35 de ani, pentru oferirea unui credit ipotecar cu garanție de stat cu scadența de 20 de ani cu dobânda până la 5%”, a explicat președintele.

Acesta a precizat că conceptul programului a fost elaborat de echipa prezidențială și acum urmează să găsească surse de finanțare externă. „Mă voi adresa partenerilor extern pentru a găsi surse de finanțare, pentru că ele pot fi doar externe cu garanții de stat pentru a oferi tinerilor o posibilitate și o motivare suplimentară de a rămâne în țară”, a precizat Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!