/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Procurorul General, Eduard Harunjen, cere sancționarea judecătorului și procurorului din „dosarul Braguța”

13 septembrie 2017, ora 18:10

Potrivit procurorului care instrumentează dosarul Braguța, atât judecătorul care a emis mandatul de arestare, cât și acuzatorul care a solicitat arestarea lui Braguța ar fi încălcat Codul de Procedură Penală.

În cazul în care erau semne vădite că persoana suferă de careva maladie psihică, acestei persoane nu trebuia să-i fie aplicată măsura preventivă arestul, ci urma să fie plasată. Trebuia să fie o încheiere a judecătorului de instrucție prin care autoriza plasarea într-o instituție psihiatrică. Materialele în privința procurorului și în privința judecătorului sunt deja la colegiile disciplinare”, a declarat procurorul Ion Caracuian.

La aproape trei săptămâni de la decesul tânărului Andrei Braguța, a reacționat și Igor Dodon. Asta după ce, la precedenta conferință de presă, el a ignorat întrebarea reporterului TV8 privind subiectul în cauză.

Domnule președinte, Moldova e zguduită de decese în izolatoare și penitenciare… V-ați informat? Ați solicitat informații despre ce se întâmplă acolo, pentru că aveți și un consilier pe misiuni speciale. Acolo oamenii mor! , spune reporterul TV8.

Întrebări altele la capitolul Ministerului Apărării mai sunt? Poftim”, a replicat Dodon.

Astăzi, Dodon a fost mai vorbăreț. „Evident că am dat indicații consilierilor. Este și consilierul care este secretar al Consiliului Suprem de Securitate și consilierul pe misiuni speciale, să afle toată informația. Eu voi insista ca acest subiect să fie inclus și în agenda următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate. Cred că săptămâna viitoare va fi tot raportul pregătit”, a explicat șeful statului.

Procurorul Ivan Filimon nu a răspuns la telefon pentru a comenta solicitarea procurorului general. Până astăzi, urmare a decesului tânărului Andrei Braguță, au fost arestați trei polițiști din cadrul Izolatorului de detenție provizorie și cei patru colegi de celulă ai tânărului. Alți trei angajați din cadrul Penitenciarelor 13 și 16 au fost eliberați din funcții. Recent, avocații familiei Braguța au declarat că vor solicita o expertiză suplimentară internațională, dar și opinia unui criminalist din afara țarii în legătură cu decesul lui Braguța. Apărătorii nu exclud că ar putea solicita deshumarea cadavrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram