Ultima achiziție a președinției este un aparat de fotografiat, care a costat 162 de mii de lei, spun datele din Registrul de Stat al Achizițiilor Publice. În cadrul unei emisiuni Dodon a declarat că nu știe nimic despre această achiziție, dar probabil este o eroare.

„Eu nu am semnat astfel de indicații, mai mult ca atât au pentru prima dată aud”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii În Profunzime. Totodată, el a precizat că fotograful președinției utilizează același parat foto pe care l-a foloist și în campania electorală a Partidului Socialiștilor.

În același timp Dodon a precizat că nu vede sensul unei astfel de achiziții și că cel mai probabil este o eroare. „Nu eu semnez toate lucrurile astea, eu prima dată aud. O să mă clarific”.

Președinția de la începutul anului curent a achitat și servicii aeriene în valoare de un milion de lei. Dodon a spus că toate sunt legale. „Serviciile aeriene care au fost, toate sunt legale, publice. Probabil este vorba despre deplasărilor celor din instituția prezidențială în diferite direcții, cu scopul de a rezolva problemele care le are statul”.

În privința aranjamentelor aranjamente florale în sumă de 150 de mii de lei, iarăși a spus că se va clarifica, dar spune el că probabil sunt pentru protocoale. „La sigur nu cumpăr flori soției din banii președinției”, afirmă Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!