/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ Încă un funcționar public reținut pentru circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari

15 septembrie 2017, ora 13:31

Astfel, în rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate 17 tufe de plante de cânepă cultivată și 7 containere din plastic pline cu cânepă uscată și prelucrată cu o cantitate totală de aproximativ 40 kg.

E de menţionat că urmărirea penală pe caz a fost începută în luna ianuarie anul curent, iar conform materialelor cauzei penale, persoanele implicate în circulația drogurilor, cultivau plantele de cânepă într-o seră improvizată, amplasată în propria grădină.

Totodată, s-a constatat că una din persoanele reținute este un funcționar public, și anume consilier al primăriei din satul Crihana Veche, raionul Cahul.

În prezent, față de persoanele reținute au fost înaintate demersuri în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă, în scopul identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.

De asemenea, mai multe persoane au fost anunțate în căutare, în vederea stabilirii locului aflării și reținerii acestora.

În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Reamintim că aceste rețineri sunt o continuitatea a acțiunilor întreprinse de către PCCOCS în raioanele de sud ale țării, în legătură cu comiterea infracțiunii de circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, săvârșită de către un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari, fiind anterior efectuate un șir de percheziții, soldate cu depistarea mai multor sere improvizate în care se cultivau plante de cânepă și cu reținerea mai multor persoane implicate.

Foto: PCCOCS

Foto: PCCOCS

Foto: PCCOCS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram