Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene comunică că cererea Republicii Moldova privind includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” este inclusă în lista punctelor suplimentare propuse spre înscriere în agenda Adunării Generale.

Conform programului de lucru al Comitetului General, responsabil de aspectele procedurale ale întocmirii și completării agendei sesiunii a 72-a Adunării Generale, punctul propus de Republica Moldova va fi examinat la una din ședințele care vor avea loc în luna octombrie 2017.

Ministerul de Externe anunță că informațiile vehiculate în presă, inclusiv cea referitoare la „amânarea de către ONU a examinării punctului propus de Republica Moldova” nu corespund realității. Adunarea Generală ONU nu a examinat această chestiune.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!