În cadrul unei întrevederi cu Preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, Dodon i-a conferit „Ordinul Republicii” în semn de profundă gratitudine. Despre acest fapt șeful statului a informat printr-o postare pe facebook.

„În semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare între Turkmenistan și Republica Moldova în diverse domenii, am oferit președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, distincția „Ordinul Republicii””, s scris Dodon pe facebook.

Dodon se află în Turkmenistan la ceremonia deschiderii ediţiei a V-a a Jocurilor Asiatice de Interior și Arte Marțiale. Acesta este însoțit de preşedintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi şi bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

„Am convenit să extindem și aprofundăm colaborarea în mai multe domenii – economic, social, umanitar etc.
Apreciez înalt strategia de politică externă a Turkmenistanului, bazată pe principiile de neutralitate permanentă, recunoscută la 12 decembrie 1995, de către Adunarea Generală a ONU. Experienţa Turkmenistanului în promovarea şi consolidarea principiului de neutralitate permanentă prezintă un interes special pentru Moldova în condiţiile actuale”, a specificat Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!