Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a lansat joi, 14 septembrie, Campania națională „Information Day”, dedicată tinerilor interesați de posibilitățile oferite de programul Erasmus+. La evenimentul, desfășurat la Universitatea de Stat din Moldova, au fost prezenți circa 250 de studenți de la instituțiile de învățământ superior din Chișinău.

În calitate de invitați au participat reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Universității de Stat din Moldova.

În contextul lansării campaniei de informare, tinerilor le-au fost oferite detalii despre mobilitățile de scurtă durată (International Credit Mobility). Prin intermediul acestor tipuri de mobilități, studenții din Republica Moldova, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, la Licență, Masterat sau Doctorat, pot studia până la 12 luni per ciclu de studii în instituții de învățământ superior din Uniunea Europeană. În cazul studenților la facultăți cu profil medical, această durată este de până la 24 de luni.

În 2017, pentru Republica Moldova au fost acordate 506 mobilități noi pentru studenți, profesori și staff universitar. În cele trei selecții, care au avut loc până în prezent (2015, 2016 și 2017), au fost acordate țării noastre circa 1300 de mobilități în proiecte bienale.

În același timp, participanții la eveniment au aflat despre Programele Comune de Masterat, oferite de consorții de universități, prin intermediul cărora tinerii din Republica Moldova au posibilitatea de a studia în cel puțin trei universități din diferite țări europene.

Au mai fost oferite detalii despre accesarea burselor de cercetare în cadrul Acțiunii Marie Curie, programul Horizon 2020, și prezentate oportunități puse la dispoziția tinerilor activi pe dimensiunea Erasmus+ Youth.

Echipa Oficiului Național Erasmus+ în Moldova va continua seria de întâlniri cu studenții la universitățile din Bălți (5 octombrie), Cahul și Comrat (18 octombrie).

„Information Day” este o campanie anuală de informare, organizată de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova care are scopul de a prezenta oportunitățile Programului Erasmus+ în rândul studenților și tinerilor din Republica Moldova, precum și de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea și schimburile de experiență pentru studenții din Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!