/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Premierul Pavel Filip pleacă la New York. Cine îl va însoți la Adunarea Generală a ONU

missing
17 septembrie 2017, ora 17:20

Filip va fi însoțit de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Andrei Galbur, precum și de alți funcționari și diplomați. Vedeți mai jos componența nominală a delegației:

Reamintim că, în această săptămână, autoritățile de la Chișinău au cerut includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a chestiunii privind „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”. Cererea a fost inclusă în lista punctelor suplimentare propuse spre înscriere în agenda Adunării Generale. Punctul propus de Republica Moldova va fi examinat la una din ședințele care vor avea loc în luna octombrie 2017.

Moscova a criticat dur inițiativa, iar ambasadorul Moldovei în Rusia Andrei Neguța a fost convocat la MAE rus, unde inițiativa Chișinăului a fost calificată drept „provocatoare”. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a precizat însă că este vorba de staționarea ilegală a Grupului operativ de trupe ruse pe teritoriul țării în ultimii 25 de ani, fapt care contravine prevederilor constituționale, neutralității permanente, suveranității și principilor imperative ale dreptului internațional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram