/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/LIVE VIDEO/ Protestatarii pichetează sediul Televiziunii Naționale. Liderii opoziției au solicitat timp de emisie

missing
17 septembrie 2017, ora 16:03

UPDATE: Protestatarii din fața Parlamentului au ajuns la sediul televiziuni naționale pentru „a-i reaminti conducerii acesteia că televiziunea este o instituţie publică, plătită din banii cetățenilor, care nu trebuie să aservească intereselor unor politicieni”.

Maia Sandu a învinuit conducerea postului că obstrucționează accesul opoziției extraparlamentare de a se adresa populației Republicii Moldova prin intermediul televiziunii. Lidera PAS a cerut administrației TRM să iasă în fața protestatarilor pentru a negocia timpii de emisie acordați partidelor extraparlamentare.

Ecaterina Stratan, directoarea Moldova 1, a declarat că solicitările protestatarilor vor fi examinate de Consiliul de administrație a companiei. Manifestanții cer acces imediat în studioul televiziunii naționale.

UPDATE: Protestatarii au pornit în marș către sediul televiziunii naționale.

„Vă îndemn pe toți cei care cred în democrație să vină și să-și apere dreptul de a nu fi furați la următoarele alegeri parlamentare. Vin cu un îndemn special pentru locuitorii orașului Chișinău. Dvs ajungeți mai ușor la aceste proteste”, susținea anterior Maia Sandu.

„Doar cu o societate consolidată putem face față situației dramatice în care ne aflăm astăzi din cauza acestei guvernări. Mă refer și la cei din străinătate. Acolo unde sunteți, asociați-vă, să demonstrăm că în Republica Moldova există o societate demnă de un viitor mai bun acasă”, a menționat anterior Andrei Năstase.

Organizatorii protestelor se declară revoltați de modificarea sistemului electoral, contrar recomandării Comisiei de la Veneția de a nu se recurge la această modificare. Asta chiar dacă democrații susțin că s-a ținut cont de majoritatea recomandărilor experților internaționali. La mitingul se vor alătura și pensionarii. Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile în care sunt nevoiți să-și ducă existența.

Reamintim că, în timpul protestului opoziției, autoritățile vor organiza în Piața Marii Adunări Naționale „Campionatul Mondial Poliatlon – Bodyguard 2017”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram