Distincții și cadouri pentru procurori. Cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la proclamarea Independenței. Cu o mică întârziere, Consiliul Superior al Procurorilor a selectat 82 de acuzatori care urmează să fie premiați pentru îndeplinirea exemplară a angajamentelor de serviciu, inițiativă și operativitate. În listă se regăsesc și procurori care au devenit cunoscuți pentru dosarele de rezonanță pe care le-au instrumentat.

Doi dintre acuzatori vor primi Crucea „Pentru Merit” de Clasa 1, care este cea mai mare distincție a procurorilor. Este vorba de Adrian Mircos, unul din procurorii care instrumentează dosarul tânărului decedat Andrei Braguța și șeful Procuraturii Ialoveni, Valeriu Chitoroaga. Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, va fi decorat cu Crucea „Pentru Merit” de clasa a 2-a.

A fost remarcat și procurorul Dumitru Robu, care instrumentează dosarul primarului suspendat Dorin Chirtoacă. Robu, alături de alți 6 colegi de breasla, va fi decorat cu „Medalia pentru serviciu impecabil”. Alți 30 de procurori vor fi onorați cu insigna de piept „Eminent al Procuraturi”, iar 10 acuzatori vor primi diferite cadouri simbolice în valoare de până la 500 de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!