În acest weekend pe internet a apărut o imagine care a stârnit reacții negative din partea internauților. În fotografie erau surprinse mai multe scrisori ale credincioșilor, aruncate pe jos. Administrația Mănăstirii Saharna a venit însă cu o reacție și susține că nu are nicio tangență cu mesajele aruncate pe jos.

Administrația asigură creștinii că pomelnicele lăsate pentru o perioadă anumită la preoții, pe masa de la biserică sau trimise prin intermediul site-ului oficial al mănăstirii, sunt pomenite atâta timp cât este indicat pe pomelnic, după care sunt arse o dată în săptămână într-un loc special amenajat pe teritoriul mănăstirii.

„Ceea ce ține de „obiceiul” de a lăsa „dorințele” în crăpăturile din piatra a zidului mânăstirii rupestre – preoții mânăstirii nu duc nici o răspundere, încât acest obicei este „din popor”, nu este binecuvântat de preoții mânăstirii și nu are nici o tangență cu pomelnicele lăsate pentru pomenire la Sfântă Mănăstire”, menționează administrația Mănăstirii.

Foto: ortodox.md

Foto: ortodox.md

Foto: ortodox.md

Foto: ortodox.md

Foto: ortodox.md

Foto: ortodox.md

Foto: ortodox.md

Foto: ortodox.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!