/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Liberalii vor depune o sesizarea la CC: „Suspendarea lui Chirtoacă este un Know-how moldovenesc”

19 septembrie 2017, ora 12:55

PL a contestat articolul 33 și 34 din Legea Administrației Publice Locale și art. 177 din Codul Electoral.

„Acest element de suspendare a unui ales local e un Know-how moldovenesc. Nu vom găsi nicăieri de-a lungul și latul Europei ca un ales local, ales de întreaga comunitate să poată fi suspendat de o autoritate publică, să se intervină atât de dur pe mandatul primarului. Acest subiect privind suspendarea din funcție a primarului are o anumită vechime, iar decizia de a contestat la CC acest articol 33, este o ultimă instanță pe care o putem realiza, asigurându-ne că pe masa CC este o astfel de sesizare. Suspendarea lui Chirtoacă este o normă moldovenească”, a declarat Valeriu Munteanu.

Liberalii au mai solicitat stoparea procedurii de inițiere a referendumului privind revocarea din funcție a primarului general. Referendumul de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Consiliului Municipal, fiind susținută de 26 de consilieri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram