Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 21 septembrie, cu începere de la ora 10.00. Decizia a fost luată astăzi de Biroul Permanent, la propunerea președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Agenda propusă plenului va include mai multe legi trimise pentru reexaminare Parlamentului de către Președintele Republicii Moldova. În ordinea de zi au fost introduse legile examinate până la această oră de comisiile parlamentare.

Potrivit art93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămîni, spre reexaminare, Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărîrea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

La fel, în ședința de mâine, Legislativul va dezbate și vota proiectul de lege pentru modificarea legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar care prevede majorarea cu 10% a salariilor de funcție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!