Chiril Lucinschi a mai primit astăzi 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Buiucani. Fostul deputat, neagă în continuare acuzațiile ce i se aduc și a spus că va contesta decizia la Curtea de Apel.

Se prelungește măsura preventivă arestarea la domiciliu a inculpatului Lucinschi Chiril pe un termen de 30 de zile”, a pronunțat sentința judecătoarea, Vasilisa Muntean.

După ce și-a auzit sentința, Chiril Lucinschi a declarat că procurorii nu au suficiente dovezi pentru ai demonstra vinovăția.

Dacă se bazează pe principii europene, atunci, credeți-mă, că dosarul meu nu are absolut nici o probă care ar dovedi că eu sunt vinovat”, susține fostul deputat, Chiril Lucinschi.

Avocatul său susține că prelungirea mandatului de arest este nejustificată.

„Demersal înaintat de către acesta privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu este unul absolut declarativ este lipsit de orice probă. Conform normelor de procedură inclusive a convenției CEDO urma ca domnul procuror să justifice acest demers”, a explicat avocata, Corina Stratan.

Procurorul nu a oferit comentarii în legătură cu demersul său. Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai într-un dosar legat de fraudele bancare. El este cercetat sub acuzația de spălare de bani în proporții deosebit de mari, după ce, împreună cu alți trei agenți economici, ar fi accesat mai multe credite neperformante. La rândul său, fostul politician se declară nevinovat și susține că a întors toate cele cinci milioane de lei luate în credit în 2013.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!