Adrian Candu, președintele Parlamentului, a comentat inițiativa fracțiunii partidului Liberal de a suspenda președintele Dodon și de a iniția un referendum pentru demiterea acestuia spunând că este o acțiune de PR.

„Este o acțiune de PR făcută de colegii noștri din partidul Liberal”, a comentat Candu inițiativa Partidului Liberal, menționând că demisia și suspendarea Președintelui este o decizie mai complicată și nu se face prin înregistrarea unei hotărâri.

„Noi urmărim fiecare acțiune și fiecare declarație a d. Președinte Dodon și la momentul potrivit când o să considerăm că există încălcarea Constituției și există blocaj instituțional care pune în pericol funcționalitatea statului și a instituțiilor, binențeles noi ne vom expune pentru acțiunea corespunzătoare”, a declarat Candu.

Totodată Candu a precizat că conform procedurii pentru a demite președintele satului se formează o comisie care trebuie să constate încălcările făcute de șeful statului, se pronunță o decizie a Curții Constituționale și ulterior parlamentul poate să voteze suspendarea șefului statului pe 30 de zile, iar apoi trebuie de desfășurat un referendum.

Amintim că astăzi, fracțiunea PL a venit cu o inițiativă prin care vor să-l suspendeze pe președinte și să inițieze un referendum de demitere a lui Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!