În contextul desfășurării, în premieră, în Republica Moldova, a Campionatului Mondial „Bodyguard – 2017” în cadrul căruia au participat peste 100 de reprezentanți din 18 țări, Igor Dodon a semnat un Decretul privind conferirea distincțiilor de stat unor ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

„Țin să adresez sincere felicitări echipei Serviciului de Protecție și Pază de Stat cu prilejul victoriei obținute la acest Campionat. Apreciez înalt prestația colaboratorilor Serviciului, care, pentru prima dată în istoria Campionatului respectiv, s-au clasat pe primul loc. Cu această ocazie, astăzi am semnat Decretul privind conferirea distincțiilor de stat unor ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Astfel, pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, înaltă măiestrie profesională și pentru succesele obținute la Campionatul Mondial ”Bodyguard-2017”, distincții vor fi oferite următoarelor persoane:

– Alexei Spînu, locotenent-colonel – Ordinul „Credință Patriei” clasa I;
– Eugeniu Arnaut, maior – Medalia „Meritul Militar”;
– Andrei Ivanov, căpitan – Medalia „Meritul Militar”;
– Andrei Smecal, locotenent – Medalia „Meritul Militar”;
– Marcel Trudov, căpitan – Medalia „Meritul Militar”.

Din cele opt probe incluse în campionat, echipa SPPS a obținut cele mai bune rezultate la trei din ele, calificându-se detașat în clasamentul general. Poziția a doua i-a revenit Serviciului de Securitate a președintelui Republicii Belarus, iar pe trei s-a clasat Serviciul Paza de Stat al Georgiei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!