Deputatul Oleg Ogor renunță la calitatea de membru al fracțiunii PL din Parlament și părăsește partidul care l-a propulsat în Legislativ. Potrivit lui Ogor, „liderii Partidului Liberal încurcă politica partidului, iar până la urmă a ţării, cu propriile interese”. Reamintim că astăzi, și deputatul Iurie Dîrda și-a reconfirmat intenția de a se retrage din fracțiunea și partidul PL. Astfel, fracțiunea Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova va fi constituită din nouă deputați.

Mulţi ani am luptat pentru valorile naționale şi apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Am depus nu doar efort, ci şi mult suflet în acțiunile personale şi ale echipei liberale. Cred, că principiile liberalismului, dar şi atașamentul nostru faţă de ideea Unirii cu România, trebuie să domine inimile compatrioților. Constat, cu mare regret, că acele cauze pentru care pledez s-au devalorizat total la vârful Partidului Liberal. Liderii Partidului Liberal încurcă politica partidului, iar până la urmă a ţării, cu propriile interese. Rațiunea a fost înlocuită cu emoțiile, iar argumentele logice – cu bâlbâieli în spaţiul public. Un astfel de comportament al conducerii formațiunii distruge şi acel gram de încredere, ce a mai rămas în privința Partidului Liberal,” a scris Ogor pe pagina sa de Facebook.

Acesta a anunțat că, începând de astăzi, renunţă la calitatea de membru al fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal şi părăsește rândurile partidului. Urmează ca acesta să activeze în continuare în calitate de deputat neafiliat.

„Recomand celor, care vor încerca să mă acuze, să nu caute vinovați în altă parte, pentru că ei sunt chiar la vârful Partidului Liberal. Ştiu care este starea de spirit al multor membri ai Partidului Liberal şi ştiu, ce cred ei despre modul în care formaţiunea se tratează ca „Partidul sunt Eu”. Este un principiu leninist, care nu are ce căuta într-o societate democratică şi într-un partid liberal”, a conchis deputatul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!