Veste proasta pentru taximetriști. Gazul lichefiat s-a scumpit cu 8%, ceea ce înseamnă cam 70 de bani per litru. Astăzi, stațiile PECO vindeau gazul lichefiat cu 10 lei și 65 de bani.

Importatorii explică scumpirea gazului prin majorarea prețului la bursele internaționale. Majorarea tarifului la gaz s-a produs practic concomitent cu intrarea în vigoare a tarifelor majorate la benzina și motorină.

Mai mult, Comisia Națională a Pieței Financiare a decis majorarea prețurilor pentru polița de asigurare RCA și „cartea verde”.

Astfel, prima de baza RCA va costa 760 de lei, „cartea verde” pentru Ucraina și Belarus se scumpește de la 35 euro la 38 euro, pentru Federația Rusă – de la 215 euro la 260 de euro, iar pentru ţările din Sistemul Internațional de Asigurări Carte Verde – de la 563 de euro la 580 de euro.

– Pentru asigurarea obligatorie RCA internă, prima de bază se modifică de la 735 MDL la 760 MDL;
Pentru Cartea Verde:
– Zona 1 (Ucraina şi Belarus) – se majorează de la 35 euro la 38 euro;
– Zona 2 (Ucraina, Belarus și Federația Rusă) – de la 215 euro la 260 euro;
– Zona 3 (ţările din Sistemul Internaţional de Asigurări „Carte verde”) – de la 563 euro la 580 euro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!