/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul tinerei agresate la Spitalul de Psihiatrie. Avea leziuni pe picioare, obraz și în regiunea ochiului stâng

missing
21 septembrie 2017, ora 19:27

Angajații oficiului Avocatul Poporului au constatat existența unor echimoze și leziuni de diferite dimensiuni cu o localizare proaspătă pe corpul C.R. – pe membrele inferioare, obraz, în regiunea ochiului stâng. S-a mai stabilit că persoana în cauză a fost internată în Spitalul Clinic de Psihiatrie repetat pe patru septembrie curent, fiind adusă de mama ei. Conform fișei medicale, la examinare în Secția de internare nu au fost înregistrate și menționate leziuni corporale.

Potrivit Registrului de evidență a accidentelor și traumelor și Registrului de însemnări ale asistentelor medicale, beneficiara este violentă, are un comportament neadecvat, își rupe hainele, strigă, consumă alimentația la podea, agresează pacientele din salon, își provoacă leziuni în urma ridicării și lovirii de mobilierul din salon: „a întors masa cu piciorul în sus și s-a lovit de piciorul mesei lăsând în urmă echimoză pe obraz”. Mențiuni cu privire la leziuni și comportamentul pacientei au fost făcute în zilele de 05, 08, 18,19 și 20 septembrie 2017.

Potrivit afirmațiilor angajaților instituției medicale, acțiuni de imobilizare, separare față de pacienta C.R. nu au fost întreprinse. Nu a fost sporit tratamentul medicamentos pentru a nu dăuna stării de sănătate. Informații privind sesizarea organelor de drept cu privire la leziunile corporale lipsesc.

Rezultatele și concluziile asupra vizitei de documentare vor fi cumulate într-un raport pe marginea acesteia. În cazul în care vor fi formulate recomandări, Avocatul Poporului va emite, în temeiul art.24 a Legii nr.52 cu privire la Avocatul Poporului, un aviz obligatoriu pentru instituția vizată în vederea ameliorării comportamentului faţă de persoanele aflate în custodie.

Amintim că mama fetei a postat pe o rețea de socializare un mesaj însoțit de fotografii în care acuza angajații spitalului de psihiatrie că i-ar fi agresat fizic copilul. În suportul afirmațiilor sale, I. R. a postat patru poze în care sunt vizibile echimoze pe corpul fiicei sale. Pe marginea cazului s-a autosesizat și procuratura și au deschis un proces penal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram