Dorin Chirtoacă a stat în arest la domiciliu ilegal. Așa susțin avocații primarului suspendat. Potrivit lor, timp de patru luni Curtea de Apel a menținut arestul fără a vedea dosarul. Acesta nu a ajuns pe masa magistraților nici astăzi, fapt pentru care judecătorii au decis să reia examinarea recursului. Procurorul este, însă, de alta părere.

Potrivit avocaților, judecătorii de la Curtea de Apel nu au dreptul să examineze și să se expună asupra unor demersuri daca nu au dosarul în față.

Atunci când la examinarea recursului nu sunt prezentate materialele dosarului, instanța de recurs este obligată să elibereze persoana care este menținută în arest. Ceea ce nu s-a făcut de către instanța de recurs. Prin faptul că instanța de judecată a reluat dosarul de fapt a confirmat această ilegalitate și această încălcare de procedură”, a explicat avocata Tatiana Iovu.

La aproape patru luni de la reținere acest caz a fost judecat în lipsa materialelor cauzei penale, în lipsa dosarului. Dosarul nu a fost niciodată prezent aici timp de patru luni. Este o încălcare flagrantă. Nu are dreptul instanța să se pronunțe asupra prelungirii unei măsuri preventive fără să se afle pe masă dosarul propriu-zis”, afirmă primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Procurorul respinge acuzațiile avocaților.

Cele spuse de partea apărării nu corespund realității, deoarece cum am menționat, conform codului de procedură penală, în instanță de recurs se prezintă materialele care au stat la baza aplicării și prelungirii măsurii preventive, nicidecum nu se prezintă tot dosarul”, a declarat procurorul, Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă, are statut de învinuit în două dosare penale. În primul, edilul suspendat este acuzat de luare de mită și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, iar în cea de-a doua cauză, Chirtoacă este bănuit că ar fi prejudiciat bugetul municipal cu peste 66 de milioane de lei. În ambele cazuri primarul suspendat se declară nevinovat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!