/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Încă 10 polițiști din cadrul Izolatorului de detenție provizorie, bănuiți de rele tratamente în dosarul lui Braguța

missing
21 septembrie 2017, ora 19:11

Procuratura Generală a examinat 1000 de ore de imagini video de pe șase camere instalate în izolatorul în care ar fi fost bătut Andrei Braguța.

Noi am stabilit în acțiunile a 10 angajați ai acestui izolator componența de infracțiune rele tratamente cu circumstanțe agravante comise asupra unei persoane care era cu dizabilitate psihică și acțiuni care au dus la decesul din imprudență, vorbesc despre acțiunile angajaților”, afirmă procurorul Ion Caracuian.

Cei 10 polițiști au statut de bănuiți. Potrivit procurorului, aceștia nu-și recunosc vina, iar unii dintre ei au refuzat să facă mărturii. Aceștia au fost obligați să se prezinte la Procuratură ori de câte ori va fi nevoie.

Au tolerat aflarea lui Braguța în niște situații care le apreciem drept inumane și degradante. Atunci când vom termina urmărirea penală probabil că, vom face publice chiar și unele secvențe care sunt înregistrate cu acele camere de luat vederi din izolator”. explică procurorul.

Doi din cei 10 polițiști învinuiți au refuzat să discute cu noi.

Nu vă spune nimic, sunați la șeful meu și șeful o să vă dea, eu nu sunt disponibil acum”, a declarat Oleg Gurițan, polițist în izolatorul de detenție preventivă.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, cei 10 învinuiți ar putea fi suspendați din funcție.

Noi vom informa suplimentar. Abia ieri le-a fost emis statutul de bănuit apreciat. Urmează, în cadrul anchetei, să ne apreciem la această măsură. IGP are rezerve pentru a înlocui funcțiile în cauză”, afirmă Eugeniu Piterschi, șeful direcției de inspectare efectiv a IGP.

Andrei Braguța a decedat în condiții suspecte în Penitenciarul „Pruncul”, la 10 zile după ce s-ar fi certat cu poliția de patrulare, care l-a reținut pentru depășirea limitei de viteză. Dosarul Braguța este instrumentat de 7 procurori de la Procuratura Generală și municipală. În afară de angajații izolatorului, ar mai putea fi pedepsiți procurorul Ivan Filimon, care a cerut arestul pentru Braguța, dar și judecătorul Iurie Obadă, care a emis mandatul de arestare pe numele tânărului bolnav psihic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram