/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Vor capul lui Morgoci. Cerere misterioasă de demitere a șefului RTEC din partea angajaților

missing
21 septembrie 2017, ora 18:41

Gheorghe Morgoci a fost invitat la ședinta CMC pentru a da mai multe explicații în legătură cu întârzierea majorării salariilor angajaților Regiei Transport Electric – încălcare depistată de Inspectoratul de Stat al Muncii.

Hotărârea de Guvern de majorare a salariului din 30 aprilie 2014 de la 1650 la RTEC a fost implementată la 1 septembrie 2014, salariul mediu pe întreprindere constituie 5800 de lei la moment”, afirmă directorul RTE, Gheorghe Morgoci.

Potrivit lui Morgoci, ceea ce numește Inspecția Muncii „încălcări” se referă la faptul că RTEC nu a executat o hotărâre a Guvernului privind majorarea salariilor minime garantate, de la 1650 la 2380 de lei. Nu sa făcut, pentru că era imposibil, spune Morgoci.

La perioada RTEC a fost fost supusă unor atacuri raider de Firma Electroplus din Ucraina care a venit la Chișinău cu o hotărâre de la Kiev de a încasa de la RTEC 25 milioane de lei”, explică directorul RTE.

Discursul lui Morgoci i-a înfierbântat pe consilieri.

Faceți loc la alții să vină să revină întreprinderile din brânci sau veniți cu inițiative de ce să nu unim Parcul Urban de Autobuze cu RTEC”, a declarat consilierul PPEM, Ruslan Codreanu.

Primarul general pe apartenență politică v-a prelungit contractul că aveți mai mult de 65 de ani și vreau să știu ce studii superioare aveți în acest domeniu că sunteți director”, spune consiliera PSRM, Eugenia Ceban.

Socialiștii au venit și cu un cadou pentru Morgoci. Aceștia au prezentat o cerere de demitere cu mai multe semnături ale angajaților de la RTEC.

Rugăm insistent demiterea Domnului Morgoci pentru lipsă de competență pentru numirea unui alt director ca să scoată regia din probleme”, afirmă Eugenia Ceban, consilier PSRM.

„Eu nu cunosc așa ceva, aceea e declarația doamnei Ciobanu. Este o chestiune care se poate, cum au spus și alți consilieri, de făcut un sondaj. Mi se pare că acesta este o fabricare”, susține Morgoci.

Angajații Regiei Transport Electric s-au arătat surprinși de existența unei astfel de cereri, chipurile, semnate de ei.

Nu sunt la curent cu așa întrebare, eu prima dată aud de la dvs”.

Eu aproape nimic nu știu. Nu, nu, nu. Eu în așa ceva nu mă implic

Vă rog să veniți pe data de 10 octombrie să vedem dacă domnul Morgoci s-a ținut de cuvânt”.

Am auzit pe radio, nu sunt la curent. Noi suntem șoferi de manevră de noapte”.

În cadrul RTEC activează 2780 de angajați – adică 720 de șoferi și 680 de conductori. Șoferii de troleibuz ridică peste 7 mii de lei lunar, iar conductorii aproape 5 mii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram