Mai mulți activiști și reprezentanți ai societății civile au cerut astăzi Curții de Apel eliberarea șoferului, care a primit 30 de zile de arest, după ce a transportat, cu microbuzul, niște boxe la protestul de duminică. Activiștii susțin că dosarul este neîntemeiat și au semnat o declarație în care cer Curții de Apel să examineze recursul avocatului și să anuleze decizia primei instanțe.

Acest dosar penal, deschis pe numele Alexei Alexeev, este în mod vădit unul neîntemeiat și ilegal. Eu nu cred decât că actuala guvernare se teme de revolta și protestul oamenilor împotriva ilegalităților și abuzurilor pe care le comit”, a declarat Ștefan Gligor, director de programe politici și reforme.

În loc să susțină, să apere și să protejeze protestatarii, poliția îi arestează, poliția îi tratează rău. Nouă nu ne rămâne decât să protestăm și vom protesta în continuare”, a specificat și Arcadie Barbăroșie, director Institutul de Politici Publice.

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, autoritățile au anunțat că patru polițiști ar fi fost răniți în timp ce microbuzul circula printre manifestanți. Convocați de liderii partidelor de opoziție, Maia Sandu și Andrei Năstase, manifestanții au cerut duminică abrogarea sistemului electoral mixt.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!