Curtea Constituțională(CC) a decis să declare inadmisibilă sesizarea depusă de avocatul lui Chirtoacă, Tatiana Iovu, privind suspendarea din funcție a primarului, ca o excepția de neconstituționalitate a articolului 33 din Legea privind administrația publică locală.

Examinând sesizarea avocatului CC a constat că suspendarea din funcție a primarului este un mecanism uzual prevăzut de sistemele de drept europene. Curtea a observat că potrivit dispozițiilor legale contestate, în cazul săvârșirii unei infracțiuni primarul poate fi suspendat din funcție până la soluționarea definitivă a cauzei de către instanța de judecată.

Menționăm că Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție deoarece pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, se află cauza penală privind învinuirea lui Dorin Chirtoacă, Primar General al municipiului Chișinău, de comiterea infracțiunilor corupere pasivă și trafic de influență. Iar, la 26 iulie 2017, Procuratura Anticorupție a înaintat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un demers, prin care a solicitat suspendarea din funcție a Primarului General al municipiului Chișinău, până la emiterea unei sentințe definitive. Cerere care a fost admisă la 28 iulie curent. La aceeași dată instanța a restituit cererea avocatului privind ridicarea excepției de neconstituționalitate, deoarece sesizarea nu corespundea cerințelor de formă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!