Președintele statului, Igor Dodon, a participat la exercițiul „Scutul de foc 2017”, care se desfășoară la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale de la Bulboaca. După vizită, într-o postare pe facebook, Dodon a menționat că este necesară modernizarea armatei, de efectuat reforme și de implementat standarde care să corespundă cerințelor actuale. „Acest lucru îl poate face doar o conducere profesionistă”, spune șeful statului. Însă, reiterează că Sturza nu este o candidatură potrivită.

Președintele scrie că în fruntea Ministerului trebuie să se afle persoane competente, apolitice, responsabile și cumpătate, capabile să administreze Armata Națională, să respecte principiile constituționale și legislația Republicii Moldova. „Persoane, în care și Armata, și cetățenii, și Comandantul Suprem să poată avea deplină încredere”, explică șeful statului; menționând că candidatura propusă de Guvern și majoritatea parlamentară pentru funcția de ministru al apărării nu corespunde în nici un fel acestor criterii.

Din aceste considerente, nu-l voi recunoaște pe domnul Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărării, indiferent de opinia Guvernului și a majorității parlamentare. Menționez că, în conformitate cu Constituția, membrii Guvernului își încep exercitarea mandatului din momentul depunerii jurămîntului în fața Președintelui Republicii Moldova, iar eu nu voi primi jurămîntul dlui Sturza chiar daca va fi o astfel de decizie a Curtii Constitutionale și, prin urmare, el nu va putea să-și exercite funcția”, a concluzionat acesta.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!