În urma ploilor cu grindină înregistrate pe 21 septembrie, mai multe localități din țară au fost afectate. Angajații Serviciului Situații Excepționale au intervenit pe parcursul zilei de vineri la lichidarea consecințelor în localitatea Olișcani, raionul Șoldănești. Aici grindina a deteriorat acoperișul gimnaziului, iar pompierii au folosit autoscara pentru a schimba foile de ardezie. Echipe de salvatori au contribuit la reparația acestuia pentru ca procesul de studii a elevilor să nu fie întrerupt.

Conform datelor operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, vântul și grindina a distrus o parte din acoperișul spitalului din localitate Olișcani, iar în satul Cobâlea peste 270 foi de ardezie din sectorul locativ au fost deteriorate. Mai mult, condițiile climaterice nefavorabile a afectat și 50 ha de livezi. Tot ploaia cu grindină a făcut ravagii în unele localități din raioanele Florești și Telenești, unde Comisiile pentru Situații Excepționale urmează să estimeze suma prejudiciilor materiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!