Joi, 22 septembrie, Iurie Dîrda și Oleg Ogor au anunțat despre decizia de a părăsi fracțiunea Partidului Liberal. Întrebat cum comentează acuzațiile deputaților precum că în cadrul partidului primează interesele liderilor, Ghimpu a spus că aceștia au fost constrânși de Plahotniuc să plece din fracțiune și să scrie acuzații în adresa partidului pe facebook.

„Ia-ți văzut vreodată să vorbească? Cum poți să învinuiești un președinte de partid când tu niciodată n-ai dat o idee, n-ai deschis gura o dată la ședințele biroului sau în ședințele parlamentului”, spune Ghimpu. Precizând că acest fapt este și o dovadă că ei au fost constrânși de Plahotniuc să părăsească partidul. „Iată dovada că deasupra lor o stat bâta și le-o dat textul și eu l-au plasat pe facebook, asta e bâta lui Plahotniuc”, a declarat Ghimpu.

Totuși Ghimpu spune că nu îi condamnă pentru decizia făcută. „Eu nu vreau să-i condamn, fiindcă eu înțeleg ce înseamnă bâta lui Plahotniuc, se vede prin arestările d. Chirinciuc și al d. primar general și altele…”, explică liderul PL.

Însă, acesta spune că ar fi trebuie să accepte condiția lui Plahotniuc de a părăsi fracțiunea și să plece, fără a a face acuzații asupra partidului. Menționând că el mereu a fost o persoană incomodă, din 91 încoace. „Eu vreau să vă spun că nu doar aceștia doi și alții au fost contactați să li se propună să părăsească fracțiunea. Eu sper că domnul Gore este ultimul”, a spus Ghimpu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!