Japonia va oferi 4,8 milioane de dolari în cadrul unui proiect de dezvoltare al agriculturii conservative în Republica Moldova. Proiect care se implementează cu suportul financiar a Guvernului Japoniei. Proiectul a fost inițiat prin semnarea pe 7 martie 2017 a Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei.

„Mă bucur să avem un partener de încredere și sunt sigur că în continuare vom dezvolta proiecte concrete pentru agricultorii noștri, pentru dezvoltarea regiunilor țării. Mă bucur că în acest an inițiem un proiect de dezvoltare al agriculturii conservative și de dezvoltare a unui sistem durabil de gestionare a solurilor, ce are o importanță deosebită pentru noi”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca.

Excelența Sa, Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei la Chișinău a menționat interesul pe care Japonia îl manifestă pentru țara noastră, realizând o scurtă trecere în revistă a domeniilor în care investitorii japonezi ar dori să dezvolte o colaborare cu Republica Moldova, acestea fiind în special în domeniile agricultură și sănătate.

Prin intermediul proiectului privind agricultura conservativă circa 4,8 mln de dolari vor fi oferiți sub formă de grant în domeniul agricol. Astfel, în cadrul acestui proiect Guvernul Japoniei va oferi Republicii Moldova 106 tractoare. Ambasadorul Japoniei a spus că sunt gata să ofere sprijin pentru fermierii din Moldova și că își dorește să sporească importul de grâu și vinuri din Republica Moldova. „Întrucât oamenii de afaceri din Japonia au un interes deosebit pentru vinurile din țara dumneavoastră. În acest sens suntem interesați să inițiem proiecte comune.”, a menționat Excelența Sa, în cadrul discuțiilor cu ministrul Vasile Bîtca.

Oficialii au vorbit și despre beneficiile agriculturii conservative, precizând că utilizarea de către fermieri a tehnologiilor moderne în domeniul agricol are rolul de a asigura o agricultură durabilă, adaptată schimbărilor climatice.

Cu suportul Guvernului Japoniei, în țara noastră sunt în derulare patru proiecte în domeniul agriculturii, în valoare totală de circa 65 mln de dolari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!