/VIDEO/ Cei trei polițiști reținuți în cazul lui Andrei Braguța au fost plasați în arest la domiciliu

22 septembrie 2017, ora 19:13

Potrivit acuzatorului, din arest la domiciliu, cei trei polițiști, învinuiți de tortură și rele tratamente, le-ar putea pune bețe în roate procurorilor.

Riscurile ar putea să existe de eschivare de la urmărirea penală precum și riscurile de împiedicare de stabilire a adevărului. Noi o să contestăm încheierile privind aplicarea măsurilor preventive”, a declarat procurorul, Ruslan Lupașcu.

La ședința de astăzi s-au prezentat doar doi din cei trei reținuți. Este vorba des Aurel Șapteboi și Aurel Isachi. Ambii au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Cel care a refuzat să se prezinte în fața instanței este Igor Orbu. Avocatul acestuia nu a putut explica de ce clientul său nu a venit la ședință.

Are tot dreptul. A depus vreo cerere? Motivele nu vi le pot spune. – Dar când a depus cererea, astăzi sau.. Nu cunosc. Cererea se depune la escorta instanța. Care-i poziția clientului dumneavoastră ? Nu vă ofer nici un comentariu”, a declarat avocatul lui Igor Orbu.

Până acum, în dosarul tânărului Andrei Braguța au fost reținui 3 polițiști, iar alți 10 au statut procesual de bănuiți. Toți sunt angajați ai Izolatorului unde Andrei Braguta ar fi fost bătut și s-ar fi îmbolnăvit. Alți 3 angajați ai Penitenciarelor 13 și 16 au fost sancționați. Doi dintre ei au fost eliberați din funcție, iar al treilea s-a ales doar cu o mustrare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram