Cei trei polițiști reținuți în dosarul tânărului Andrei Braguța, decedat în penitenciar, au scăpat de izolator. Deși procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv, Judecătoria Rîșcani a respins demersul și a decis să-i transfere în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Procurorii au declarat că vor ataca decizia la Curtea de Apel.

Potrivit acuzatorului, din arest la domiciliu, cei trei polițiști, învinuiți de tortură și rele tratamente, le-ar putea pune bețe în roate procurorilor.

Riscurile ar putea să existe de eschivare de la urmărirea penală precum și riscurile de împiedicare de stabilire a adevărului. Noi o să contestăm încheierile privind aplicarea măsurilor preventive”, a declarat procurorul, Ruslan Lupașcu.

La ședința de astăzi s-au prezentat doar doi din cei trei reținuți. Este vorba des Aurel Șapteboi și Aurel Isachi. Ambii au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Cel care a refuzat să se prezinte în fața instanței este Igor Orbu. Avocatul acestuia nu a putut explica de ce clientul său nu a venit la ședință.

Are tot dreptul. A depus vreo cerere? Motivele nu vi le pot spune. – Dar când a depus cererea, astăzi sau.. Nu cunosc. Cererea se depune la escorta instanța. Care-i poziția clientului dumneavoastră ? Nu vă ofer nici un comentariu”, a declarat avocatul lui Igor Orbu.

Până acum, în dosarul tânărului Andrei Braguța au fost reținui 3 polițiști, iar alți 10 au statut procesual de bănuiți. Toți sunt angajați ai Izolatorului unde Andrei Braguta ar fi fost bătut și s-ar fi îmbolnăvit. Alți 3 angajați ai Penitenciarelor 13 și 16 au fost sancționați. Doi dintre ei au fost eliberați din funcție, iar al treilea s-a ales doar cu o mustrare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!