/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Fost șef la DIP care persecuta deținuții să renunțe la mărturiile depuse în dosarul Makena, judecat cu ușile închise

22 septembrie 2017, ora 19:01

Deținutul Andrei Cebotari are statut de parte vătămată în dosarul în care Petru Bîrcă are statut de învinuit. Inițial el a refuzat să discute cu presa, un obstacol fiind și oamenii legii care l-au escortat.

Nu pot să discut pe tema asta, n-am dreptul. De ce? M-am iscălit pentru așa informații. Asta este ședință închisă vapșeta”, a declarat deținutul, Andrei Cebotari.

Ulterior acesta s-a răzgândit și a decis să facă unele dezvăluiri. Discuția, însă, a fost întreruptă de polițiști.

– Ce anume se întâmplă? – Bezpredel, Bardac… Suntem supuși unor presiuni destul de…viața noastră este pusă în pericol. – Dar ce gen de presiuni? Psihologic, fizic. Am dat „pakazanii” în privința hoțului în lege, să fie o regulă în pușcărie…Poliția onorați-vă obligațiunile”, afirmă Andrei Cebotari, deținut și parte vătămată.

Petru Bîrcă este acuzat că, în timp ce deținea funcția de șef la DIP ar fi depus declarații false în favoarea lui Vladimir Moscalciuc, alias, „Makena”, iar ulterior ar fi exercitat presiuni asupra deținuților care au depus mărturii împotriva lui „Makena”. După ce a ieșit din sală, atât el, cât și avocatul său, au refuzat să discute cu presa.

Nu comentez cât ședința este închisă, nu am ce comenta și nici nu am dreptul”, a spus Bîrcă, fost șed adjunct al Departamentului Instituții Penitenciare.

Eu nu vreau să vorbesc cu dumneavoastră. De ce? Clientul Dumneavoastră vinovat, nevinovat, recunoaște vina? Pot să nu vreau să vorbesc cu dumneavoastră”, a explicat Victor Pavlov, Avocatul lui Petru Bîrcă.

Dosarul lui Petru Bîrcă a fost pornit încă în 2012, iar cu jumătate de an în urmă el a fost achitat. Cel care l-a declarat nevinovat pe este judecătorul Serghei Ciobanu, magistratul care a adormit la una din ședințele de judecată din acest dosar. Petru Bârcă a ajuns șef adjunct la penitenciare datorită verișorului său, ex-ministrul de Interne Veaceslav Ceban. Recent, acesta a fost recunoscut vinovat într-un dosar de corupție, alături de finul său.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram