A chemat presa la eveniment, dar a ținut-o la distanță. Președintele a vizitat astăzi poligonul de la Bulboaca, unde a avut loc un exercițiu militar. Jurnaliștii nu au avut, însă, acces la aplicații, fiind nevoiți să urmărească tragerile în ploaie, de la distanță. Totuși, Igor Dodon a profitat de prezența jurnaliștilor pentru a reitera că nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării.

Deși Președinția a invitat presa la baza militară de la Bulboaca, unde are loc un exercițiu militar, jurnaliștii au avut parte de o surpriză. Responsabilii de la Ministerul Apărării au spus că evenimentul nu este unul public. Așa că tot ce am putut vedea au fost niște trageri de tun, surprinse de la distanță.

După aproape o oră de așteptare în ploaie, Igor Dodon a încercat să impresioneze presa cu o apariție spectaculoasă.

Scump la vorbă, șeful statului a ținut să precizeze că nu s-a răzgândit și că nu nu va accepta candidatura unui neprofesionist în fruntea Ministerului Apărării. Cât despre suspendare, nici vorbă de frică.

„Eu nu am de gând să primesc jurământul de la candidatura care este propusă de Guvern. Sper că Guvernul și majoritatea parlamentară vor înțelege și vor reveni la discuții pentru a numi în fruntea armatei un profesionist.
– Și nu vă e frică de o eventuală suspendare?
– Dacă ți-e frică de lupi, nu mergi în pădure.
– De ce? De unde atâta siguranță?
– O zi bună.”

Luni, Igor Dodon a anunțat că a respins în mod repetat candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării. La scurt timp, Guvernul a sesizat Curtea Consituțională întrebând-o ce e de făcut mai departe? Anterior, Dodon a sugerat Executivului să-l propună pentru această funcție pe Victor Gaiciuc, tatăl finului său de cununie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!