În cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari, Renato Usatîi a declarat că are o mapă cu documente care confirmă faptul că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ar fi în stare să-l șantajeze și dirijeze pe actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko.

Vreau să încep cu un document, care este prima dovadă a faptului că Plahotniuc poate să-l șantajeze pe actualul președinte al Ucrainei. În mâinile mele se află copia unei ordonanțe care datează din 1 octombrie 2012, unde scrie foarte clar că un grup de persoane fizice, pe care nu vreau să le enumăr, conduse de Petro Poroșenko, au creat mai multe grupări de crimă organizată care au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 1996 până în 2004, mai multe infracțiuni grave precum escrocherii în proporții deosebit de grave. În total, au fost deschise 40 de dosare, care ulterior au fost comasate într-un singur dosar de către procurorul Lilian Rudei. Acest dosar ulterior a fost a suspendat. Aici este scris și despre posibilul umor al fratelui  lui Poroșenko” a declarat în cadrul emisiunii Usatîi.

Chiar dacă Petro Poroșenco nu a recunoscut niciodată că a avut afaceri pe teritoriul Moldovei, liderul PN are mai multe acte care contrazic afirmațiile președintelui ucrainean.

Întrebat cum a reușit să obțină aceste documente, Usatîi a declarat că păstrează casa lui din Moscova un terabyte de informații din Global Business Center, iar atunci când Natalia Morari i-a spus că acest lucru nu este legal și ar putea fi pedepsit, Usatîi a menționat că sunt binevoitori care i-au transmis aceste informații.

Emisiunea o puteți vedea în întregime AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!