/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Inițitiva PPE: Dodon ar putea fi tras la răspundere, pentru nerespectarea hotărârilor CC

23 septembrie 2017, ora 08:30

Mai exact, deputații din GPE propun modificarea Codului Penal al Republicii Moldova, articolul 320, prin introducerea hotărârilor Curții Constituționale ca acte obligatorii pentru a fi executate – neexecutarea acestora, soldându-se cu tragerea la răspundere penală a persoanelor cu rea intenție.

„Cum e posibil ca un simplu cetățean care încalcă deciziile instanțelor de judecată să fie pedepsit penal, iar președintele țării, care nu execută decizille Curții Constituționale să nu fie sancționat în niciun fel?! Mai mult ca atât, afirmă public, cu rea credință, că va sabota orice decizie a Curții”, argumentează vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă.

Astfel, în cazul în care proiectul de lege va fi aprobat de Parlament, președintele Igor Dodon ar putea fi tras la răspundere penală pentru neexecutarea Hotărârii Curții Constituționale. Potrivit actualei ediții a Codului Penal, acesta ar risca o amendă de până la 35.500 de lei, până la 200 ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau chiar detenție pe un termen de până la 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram