În cadrul unei întrevederi cu Peter Michalko, noul Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, președintele a anunțat că planifică în următoarele luni o vizită la Bruxelles în cadrul căreia va discuta agenda relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, cu mai mulți oficiali.

„Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 pînă în prezent. Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere. De asemenea, am pledat pentru intensificarea relațiilor de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii. Am convenit cu ambasadorul să avem un dialog constructiv și continuu”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a mai întreprins o vizită la Bruxelles la începutul acestui an. Președintele a afirmat atunci că optează în continuare pentru anularea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!