/VIDEO/ Directorul unui gimnaziu din Chișinău este bănuit de trafic de copii. Cine este acesta?

25 septembrie 2017, ora 19:13

La rândul său, șeful interimar al Direcției Educație, Alexandru Fleaș, a confirmat pentru TV8 că ar fi vorba de șeful Gimnaziului internat nr.3 din Chișinău, Igor Sandler. Angajații instituției susțin că nu știu nimic despre incident și că directorul s-ar afla, de fapt, în concediu încă de săptămâna trecută. TV8 nu a reușit deocamdată să afle cine este avocatul suspectului.

„Este adevărat că domnul Igor Sandler este… Este adevărat. Am trimis un demers unde să ne informeze despre statutul pe care îl are acest conducător. Nu știm alte detalii decât faptul că a fost reținut pentru o cauză penală pornită de procuratură pentru trafic de ființe umane”, a menționat pentru TV8 șeful interimar al Direcției Educație, Alexandru Fleaș.

Angajații internatului spun că nu știu nimic despre reținerea șefului lor și că, de fapt, acesta s-ar afla în concediu.

„–De când a scris cerere?
–Nu știu, nu vă pot spune. Câteva zile acuma, la sfârșit de săptămână probabil.
–Nu am permisiunea conducerii mele.”

În timpul filmărilor, la internat s-au prezentat doi polițiști îmbrăcați în civil, lucru confirmat de angajații instituției, dar negat de oamenii legii.

„–Mi s-a spus că sunteți de la poliție.
–Eu nu.
– Păi dar cine este de la poliție? Domnii sunt de la poliție?”
„–Nu ați fost informată de ce a venit aici poliția?
– Nu, numai au intrat, bună ziua și au plecat”.

Șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Valeriu Bodean, a confirmat pentru TV8 că a fost reținut un director de gimnaziu pentru trafic de copii, dar a refuzat să dea numele acestuia, precizând că toate detaliile vor fi oferite mâine, în cadrul unei conferințe de presă. Operațiunea a fost desfășurată împreună cu Centrul pentru combaterea traficului de persoane. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 20 de ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram